SPORTEN TIJDENS JE VAKANTIE

1. Workout zonder apparatuur
Als je op je vakantiebestemming geen sportschool hebt, kan je kiezen voor sportoefeningen waar je geen apparaten voor nodig hebt. Ga hardlopen of joggen voor een rustige warming-up. Meer tips om te bewegen zonder apparatuur vind je hier.

2. Meer beweging op vakantie
Maak een goede wandeling, ga lekker zwemmen en neem de trap waar en wanneer je kunt. Zijn er leuke activiteiten te doen? Ga bijvoorbeeld kajakken of mountainbiken, er is vast en zeker overal een sportieve activiteit te vinden!

3. Touwtje springen
Touwtje springen is een goede en eenvoudige manier om een ??paar minuten een intensieve cardio training te doen. Vergeet dus niet je springtouw in te pakken! Die past vast wel in je koffer ;)

4. Ontspannen
Overdrijf het niet. Fit blijven is belangrijk, maar verlies de echte reden van je vakantie niet. Die twee weken zonder pittige workout zal echt niet jouw gehele werk van de afgelopen jaren teniet doen. Sterker nog, het kan best goed zijn om je lichaam even wat rust te geven. Maak je dus niet te veel zorgen. Probeer je beweegmomentjes te pakken maar geniet vooral!

Als je terugkomt, heb je hopelijk weer extra veel zin om aan de bak te gaan. Als je weer thuis bent en je wilt weer beginnen met sporten, is het belangrijk dat je geleidelijk weer naar je oude routine toewerkt. Maar, rustig aan! Ga de eerste week van start met wat lichtere gewichten en verlaag de intensiteit en/of de duur van de trainingen iets. Werk daarna weer naar je oude sportritme en niveau toe!

Geplaatst op: 5-7-2019

#Proefles