FIT TIJDENS DE REIS

Hardlopen
Een stukje hardlopen kan natuurlijk altijd en overal. Trek je hardloopschoenen aan en stippel een leuke route uit! Een leuke manier om iets van de omegeving te zien. Houd je conditie op peil en verbrand calorieën. Twee vliegen in één klap!

Squats
Trek je sportoutfit aan en maak je klaar voor een pittige workout lekker in de buitenlucht! Kies een plekje uit en voer je squats uit. Buig je knieën en maak een beweging alsof je in een stoel gaat zitten. Ga vervolgens weer volledig rechtop staan en herhaal. Zonder gewicht op je schouders is squatten natuurlijk wel wat minder zwaar. Maar doe maar eens 100 herhalingen of meer, wedden dat je het voelt?!

Lunges
Lunges, nog zo'n praktische oefening die perfect is voor op vakantie. Zet een stap naar voren en buig je voorste knie in een hoek van 90 graden. Herhaal deze oefening meerdere keren. Met lunges werk je aan stabiliteit en je spieren in je onderlichaam. Je kan ze ook lopend doen. Ga lungend richting de campingwinkel voor je croissants. Dat moet een leuk gezicht zijn voor de andere campinggasten ;)

Push-ups
Een klassieker, push-ups! Als je op zoek bent naar een full body workout oefening, is dit je beste optie! Met push-ups werk je namelijk aan je gehele lichaam. Het vergt wel enige oefening, maar hé, tijd genoeg toch op vakantie?!

Planken
Het doen van een plank is helemaal top voor onder andere je buikspieren. Je kunt de plank uitvoeren op je handen met gestrekte armen of op je ellebogen. Zorg ervoor dat je lichaam zich in een rechte lijn bevindt en dat je billen niet te ver naar beneden zakken of naar boven uitsteken. Span alles goed aan. Voel je het al in je buik? Lekker bezig!

Op vakantie sporten kan dus prima, je hebt geen excuses meer! Daag jezelf uit door elke oefening steeds iets langer of vaker uit te voeren en maak er bijvoorbeeld een uitdagend circuitje van. Met deze tips voor oefeningen op vakantie moet het goed komen. Maar vergeet ook niet lekker uit te rusten!

Geplaatst op: 5-7-2019

#Proefles