Zomerrooster

We hebben lang genoeg stilgezeten. Vakantie en sporten gaan heel goed samen, dus kom maar op!

Tijdens de vakantieperiode is alles anders. Je dagelijkse routine, met alle beweging en sport, verandert soms in een luilekkerland. Of andersom: Je luie leventje verandert plotseling in allerlei activiteiten in een poging om het luie leventje te compenseren.

Het zou natuurlijk onzin zijn om te zeggen dat je tijdens de vakantie exact hetzelfde moet doen als de dagelijkse werkzaamheden, in een poging om je lichaam niet te veel te ontwrichten. In dat geval zou je geen vakantie meer hebben, want een belangrijk doel van de vakantie is om eens wat anders te doen, in een andere omgeving, om op die manier je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Wat belangrijk is dat je vakantie, en alle activiteiten tijdens de vakantie, in verhouding moet staan tot je dagelijkse leven. Een actieve sporter kan best wat rustiger aan doen tijdens de vakantie, maar moet wel doorgaan met sporten. Een ‘bankhanger met bier’, om even het extreme voorbeeld aan te halen, moet zich qua beweging niet in extreme sporten storten. Dit vraagt om problemen!

In een normale dagelijkse routine is minimaal 30 minuten (sportief) bewegen al voldoende om te helpen tegen bijvoorbeeld hart- en vaatziektes. Deze routine is tijdens de vakantie vrij gemakkelijk door te zetten, zonder dat je extreme dingen doet waardoor spierpijn en blessures op kunnen treden. 

De groepslessen zijn tijdens de zomerperiode op ons buitenterrein, bij slecht weer in 1 van onze zalen.

Geplaatst op: 25-6-2020

#Proefles