Wat eraan komt, kan er ook af!

Die vakantiekilo’s kan je redelijk snel kwijtraken. Je hoeft helemaal niet zo veel te veranderen. Schroef je sportschoolbezoekjes wat op en let iets beter op je eten. Dan kom je al een heel eind...

Hoe kun je die vakantiekilo’s er het beste af trainen?
Ga voor een combinatie van cardiotraining en krachttraining. De cardiotraining is goed om calorieën te verbranden, terwijl je met krachttraining wat extra spiermassa kweekt. Door meer spieren te kweken, verbrand je vervolgens weer meer calorieën. Spieren verbruiken in rust namelijk ook energie. En dat je meer kracht in je lichaam krijgt is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Haalbaar doel
Stel jezelf een concreet (en haalbaar) doel. Wat wil jij in een maand bereiken? Werk hier naartoe. Om het trainen vol te houden, kun je met jezelf afspreken dat je een beloning krijgt als je je doel haalt. Heb je een vriend of vriendin die ook wat vakantiekilo’s wil kwijtraken? Ga samen en motiveer elkaar. Misschien kan je elkaar zelfs uitdagen. Wie bereikt als eerst zijn/haar doel?

Let goed op je eten
Let naast het extra trainen ook goed op je eten. Breng je voedingspatroon weer terug naar het ritme wat je voor de vakantie gewend was. Lekker veel groenten en wat kleinere porties dan je tijdens de vakantie waarschijnlijk hebt gegeten. En drink veel water! Dit helpt je vochthuishouding te reguleren.

Wat je juist niet moet drinken, zijn alcoholhoudende dranken. Een glaasje in het weekend mag natuurlijk best, maar vergeet niet hoeveel calorieën er in elk glas zitten. Is dat het waard? Denk aan je doel...

Raak vooral niet gestrest
Wat je ook doet, raak vooral niet gestrest over het kwijtraken van je vakantiekilo’s. Je wilt jouw relaxte vakantiemodus zo lang mogelijk vasthouden. En als je gestrest bent val je veel minder makkelijk af. Dus: relax, pak het sporten weer op en eet gezond. Dan ben je zo weer in shape!

Geplaatst op: 20-9-2018

#Proefles