VERGEET JE SPRINGTOUW NIET IN TE PAKKEN

We kennen touwtje springen natuurlijk nog van vroeger op het schoolplein. Vandaag de dag is het een echte fitness-trend geworden. Sommige trainingsmaterialen zijn zo eenvoudig en hebben toch een groot effect. Zo ook het springtouw. Met touwtje springen verbrand je vet, bouw je spieren op en verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie. In 15 minuten verbrandt je al ongeveer 200 calorieën. Touwtje springen is makkelijk en effectief. 

Touwtje springen is goed voor je uithoudingsvermogen en coördinatie, maar je bouwt ook snelheid, kracht en explosiviteit op. Het is een ideale ondersteuning voor andere sporten. Het werkt ook goed als warming up.

Stevig doorspringen zorgt al snel voor een verhoogde hartslag. Met één uur touwtje springen verbrand je maar liefst 1300 calorieën. Nu ga je natuurlijk niet een uur lang achter elkaar touwtje springen, maar dit betekent dat je met 1o minuten springen al ruim 200 calorieën verbrand! Dat lukt je niet met hardlopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 10 minuten touwtje springen gelijk staat aan 45 minuten hardlopen.

Trainen met het springtouw is een full body work-out. Je traint je hele lichaam een springtouw work-out. Bij het springen worden de dij- en bilspieren getraind. Je gebruikt je buikspieren om te stabiliseren en je schouders en armen om het touw te laten draaien.

Touwtje springen zorgt voor meer flexibiliteit en het helpt je bij je coördinatie en balans. Één van de belangrijkste voordelen. Je hebt een precieze timing nodig en je handen en voeten moeten goed met elkaar samenwerken. Daarnaast helpt het ook om je boven- en onderlichaam te laten samenwerken met je brein. Gebleken is dat sporters die touwtje springen naast hun gewone trainingen een betere coördinatie en balans hebben dan sporters die dat niet doen.

Als je regelmatig je springtouw erbij pakt train je niet alleen je conditie, maar je gaat ook resultaat zien qua toning. Touwtje springen zorgt voor versteviging van je spieren in zowel je boven- als onderlichaam. Een springtouw work-out is ook heel goed voor je hartspier. Je hartspier gaat tijdens het springen super snel omhoog, waardoor je je hartspier goed traint. Vrijwel het hele bovenlichaam wordt aangesproken tijdens het springen. Je core, schouders, armen en rugspieren worden gebruikt om goed te kunnen springen. Je beenspieren gebruik tijdens het springen, waarbij je bovenbenen en hamstrings worden gebruikt om te kunnen veren.

Om te kunnen touwtje springen heb je alleen een springtouw nodig. Het is klein, makkelijk om overal mee naartoe te nemen en effectief. Je kunt altijd en overal aan de slag gaan met een springtouw work-out. Let er wel op dat je voldoende ruimte hebt. Ook is touwtje springen geschikt voor iedereen! Of je nu heel goed getraind bent of juist heel weinig sport, je kunt het volledig op je eigen tempo doen.

Geplaatst op: 5-7-2019

#Proefles