SUMMERBODY’S ARE MADE IN WINTER

Ja zelfs met regen en sneeuw bootcampen wij gewoon door! Bootcampen in de regen is zelfs super gezond. De regen zorgt voor extra zuurstof. Met meer zuurstof kun je je nog beter inspannen tijdens de bootcampoefeningen en dus nog meer resultaat behalen.

“Summerbody’s are made in winter”. En zo is het maar net. Een zomerlichaam bouw je in de winter. Nu is de tijd om echt aan de slag te gaan met je goede voornemens voor 2019.

Koud… brrrrr. Wat trek je aan in de kou?

Kleding is belangrijk met het buitensporten. Er zijn een aantal strategieën die je kunt toepassen tijdens verschillende weersomstandigheden. We geven je een aantal basisregels:

1. Trek meerdere laagjes over elkaar aan. Zo kan je tijdens het bootcampen dingen uitrekken en als je gaat stretchen weer je laagjes aantrekken.

2. Zet onderweg naar de training een muts op, zet de muts af als je gaat Bootcampen. Tijdens de stretch zet je hem weer op.

3. Maak een koude start. Trek je jasje uit voordat je gaat beginnen. Laat je lichaam opwarmen zonder jasje. Ben je warm en trek je je jasje uit tijdens het Bootcampen dan vliegt al je lichaamswarmte ineens weg.

4. Handschoenen: Trek goede handschoenen aan, stoffen handschoentjes volstaan niet. Daar trekt direct de kou in. Gebruik leren handschoenen of handschoenen met een speciale coating. Denk bijvoorbeeld aan skihandschoenen.

5. Koop trailrunning schoenen! Waarom? Dat vertellen we je zo!

6. Gouden tip!!!! Draag een Zweetshirt. Een zweetshirt is je basis deze heb je altijd aan tijdens de Bootcamp. Zweetshirtjes voeren de warmte af maar houden je ook warm als het regent of als het vriest. Je hebt ook zweetshirts met een colletje. Mooi om je nek warm te houden. Let op bij het aanschaffen van een zweetshirt dat je een winter variant neemt. Dat is een dikkere versie dan de zomer variant.

He bah! Het regent… Wat trek je aan in de regen?

Onthoud onze belangrijkste regel: ”Je wordt maar 1x nat”
In de regen word je nat, als het heel hard regent, word je zeiknat. Tot aan je onderbroek. Is dat lekker?! Jazeker! Zorg ervoor dat je als je in de regen bootcampt een zweetshirt aanhebt en daaroverheen een aantal laagjes, ook een regenjasje met capuchon is handig. Een regenjas kan ook vervelend zijn in verband met zweten. Je kan het vocht niet goed kwijt. Een petje is een aanrader met de regen. Nogmaals je wordt nat tijdens de regen. Het mooie is dat je maar één keer nat wordt!

Tot slot… schoenen!

Regen, natte voeten, geen grip tijdens de mountainclimbers, kou, koude voeten, je kent het wel. We promoten ze dan ook niet voor niks: de trailrunning schoenen. Trailrunning schoenen zijn de bootcampschoenen bij uitstek. Ze geven je betere grip en hebben een extra voering waardoor de regen en de kou beter buiten blijven. De profielen onder de schoenen geven een super grip tijdens de meest veeleisende oefeningen. Aanrader dus!

Geplaatst op: 20-12-2018

#Proefles