Samen sporten is super effectief

Trek je sportmaatje van de bank en get that body moving!

Samen is vaak leuker dan alleen en dat geldt ook voor sporten. Het zorgt niet alleen voor een flinke dosis fun, maar is ook écht effectief. Trek je sportoutfit uit de kast, je sportmaatje van de bank en get that body moving! Dit is waarom samen sporten super effectief is:

1. Je kunt elkaar motiveren
Je workout buddy is dat steuntje in de rug dat je op sommige momenten echt even nodig hebt. Thuisblijven is geen optie, als die ander op jou staat te wachten. Je geeft elkaar een oppepper en daagt elkaar uit om nóg meer uit elke training te halen. Zorg er wel voor dat jouw sportmaatje net zo gemotiveerd is als jij, want anders komt er waarschijnlijk weinig van het sporten terecht.

2. Je haalt er meer plezier uit
Het is niet alleen effectief, maar ook mega gezellig om je samen in het zweet te werken! Je kunt tussen het sporten door samen lachen en misschien zelfs even je hart luchten. Met zijn tweeën kun je ook een couple workout doen, waarbij jullie de gewichten inruilen voor je eigen lichaam.

3. Je gaat samen voor een doel
In je eentje sporten voor een doel is soms best lastig. Maar hoe leuk is het om daar samen voor te werken? Neem je bijvoorbeeld voor om tien kilometer achter elkaar te kunnen rennen. Samen kun je dan twee tot drie keer in de week trainen, net zo lang tot jullie het gehaald hebben. Stel je eens voor hoe trots jullie straks op jezelf (en elkaar) zijn!

4. Je ziet elkaar weer eens
Je hebt het druk met werk, sporten en je gezin en dat gaat soms ten koste van je sociale contacten. Samen sporten zorgt ervoor dat jullie weer eens wat tijd met elkaar doorbrengen en ook nog eens lekker bezig zijn. Win-winsituatie!

5. Je kunt elkaar helpen
Wanneer je samen sport, kun je elkaar in de gaten houden en helpen waar dat nodig is. Soms heb je het zelf helemaal niet door als je in een verkeerde houding staat of had jij die diepe kuil in de weg zelf niet opgemerkt. Onwijs handig als je sportmaatje je daar op kan wijzen, toch?

Geplaatst op: 22-2-2018

#Proefles