Pilates vast op het rooster

Het uurtje Pilates waar we vorig jaar mee zijn gestart was een succes. Daarom was de beslissing om deze les standaard op het rooster te zetten snel gemaakt. Inmiddels 3 lessen per week.

WAT IS PILATES?

Het hoofddoel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum op te bouwen. De spieren die je traint met Pilates, gebruik je dagelijks bij bijna alles wat je doet. Denk aan de spieren rondom je rug, buik, je heup en bekken.

Juist omdat je deze kernspieren zo vaak gebruikt, is het erg belangrijk om dit te trainen. Zo blijft je lichaam sterk en in balans waardoor het risico op blessures vermindert. Na een aantal lessen merk je dat je leniger bent, je spieren sterker worden en je meer kracht hebt in je rug en buikspieren.

DE OEFENINGEN

Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je voornamelijk op de grond kunt uitvoeren. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen.

VOOR WIE

Pilates is voor iedereen geschikt die spiergroepen sterker wil maken. Heb je last van blessures en fysieke ongemakken? Dan is Pilates ook een echte aanrader.

Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren.

Geplaatst op: 27-1-2023

#Proefles