Ik voel me beter en energieker dan ooit tevoren

Mijn naam is Renate Kregmeier. Jullie hebben mij misschien wel eens gezien bij Fitclub Rodenburg. 

Ik was al lange tijd ontevreden over mijn gewicht. Ik was veel te zwaar en moe en lusteloos. Ik sportte niet en had een ongezonde leefstijl. Ik wilde altijd al afvallen, maar kreeg het knopje niet omgedraaid. Tot ik anderhalf jaar geleden besloot dat er wel echt iets moest gebeuren. Per 1 januari 2018 ben ik begonnen met een koolhydraatbeperkte leefstijl. Maar dat was niet genoeg, ik had dusdanig overgewicht dat er ook gesport zou moeten worden ;-). Gebruik gemaakt van een kennismakingsabonnement bij de Fitclub en met lood in mijn schoenen heen gegaan. 

Ik begon met e-gym, en vond dit behoorlijk zwaar. Mijn conditie was heel erg slecht. Toch heb ik doorgezet en was ik al vrij snel toe aan een nieuwe uitdaging: BodyStep. Ik heb me opgegeven voor de groepsles BodyStep en vond dit de eerste keer heel spannend. De eerste tijd meegehupst met de tong op de enkels, maar door het enthousiasme van Astrid en mijn mede-stepsters ben ik er mee doorgegaan. Ik kreeg de pasjes onder de knie, viel steeds meer af en kreeg meer energie. De lessen zijn leuk en gezellig. Dit motiveerde mij om door te gaan. Ook de leuke en bemoedigende woorden van de instructeurs in de e-gym hielpen daarbij.

Doordat ik begin dit jaar het gevoel had dat ik energie over had, ben ik begonnen met de beginners hardloopcursus van Loopgroep Nienoord via Fitclub Rodenburg en heb ik onlangs mijn certificaat gehaald voor de 5km. Daarnaast ben ik nu in anderhalf jaar bijna 40kg afgevallen. Dit had ik nooit durven dromen. Ik voel me beter en energieker dan ooit tevoren en ben een totaal ander persoon geworden zowel aan de buitenkant als in de binnenkant! Ik ga nog altijd met heel veel plezier naar FitClub Rodenburg om mee te doen aan Bodystep. Ik kan het iedereen aanraden!

Geplaatst op: 21-9-2019

#Proefles