HARDLOOP CLINIC LOOPGROEP NIENOORD

Vanaf 8 maart 2019 start Loopgroep Nienoord met een beginnersgroep. Leden van Fitclub Rodenburg kunnen tegen een gereduceerd tarief meedoen. Normaal €30, voor Fitclub leden €20,00. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat beginners de hele cursus afmaken.

Opgeven: info@fitclubrodenburg.nl

De clinic is bedoeld voor beginnende lopers die willen leren hardlopen of voor diegenen die door blessures of ander ongerief lange tijd "uit de running" zijn geweest en weer bij "af" moeten beginnen. Het doel van de clinic is om na drie maanden 5 km te kunnen hardlopen of dribbelen. Aandacht wordt besteed aan warming-up en cooling down, bewegelijkheidsoefeningen, looptechniek e.d.. De opbouw van de trainingen gaat van stevig doorwandelen tot het aaneengesloten een 5 km kunnen hardlopen. De trainers geven achtergrondinformatie over alles wat met hardlopen te maken heeft zoals kleding, blessurepreventie, voeding, trainingsvormen en trainingsopbouw.

Gedurende drie maanden (maart, april en mei) wordt er getraind (13 x) op het Landgoed Nienoord te Leek. Vertrek om 19.15 uur vanaf het ijsbaangebouwtje op de grote parkeerplaats. Duur van de training ongeveer anderhalf uur, steeds op donderdagavonden. Eerste trainingsavond: 7 maart. Minimum leeftijd voor deelname:14 jaar.

Geplaatst op: 21-1-2019

#Proefles