Groepslessen zijn gaaf!

Heb jij je al weleens verdiept in het groepslesrooster? Er staat vast iets tussen wat jouw aandacht trekt. Veel mensen zweren bij  het volgen van een groepsles en we zullen je uitleggen waarom.

 

Met z’n allen
Sporten in groepsverband brengt groepsdruk met zich mee, in de meest positieve vorm van het woord. Jij zult in een groepsles net iets hoger springen, dieper zakken en alles geven om de les goed uit te voeren. Probeer dit in je eentje maar eens voor elkaar te krijgen ;)

Ga voor variatie
Fitness jij normaal alleen? Dan doe jij ongetwijfeld regelmatig hetzelfde schema. Misschien wissel jij de kracht- en cardiotrainingen wel af, maar nieuwe oefeningen vinden om andere spiergroepen te trainen blijft soms lastig. Met een groepsles ontdek je weer andere manieren van bewegen waarbij spiergroepen worden aangepakt waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had.

Times flies when…
Trainen in groepsverband lijkt altijd veel makkelijker te gaan. De tijd vliegt voorbij. Zonder dat je het door hebt, sluit jij het uurtje sporten af met een extra ronde buikspieren.

Laat je motiveren en uitdagen
De docenten die de groepsles geven, zijn altijd lekker enthousiast! Het is niet alleen de muziek, maar ook het fanatisme van de de leraren en leraressen dat jou harder doen werken. Ze lijken oprecht gelukkig te worden als jij de oefening goed uitvoert!

 

Jij wordt al snel een echte expert…
Tijdens de sportles is er iemand die de oefeningen voordoet. Dit is natuurlijk fantastisch, want hierdoor leer je het direct van de expert en verspil je geen tijd aan verkeerd uitgevoerde oefeningen.

De derde helft vier je samen
Tijdens de gezamenlijke sportles leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Misschien kunnen jullie buiten deze lessen ook samen sportieve activiteiten ondernemen of gezellig een kop koffie drinken.

 

Nu ben jij aan de beurt, want eigenlijk moet jij het natuurlijk zelf ondervinden. Trek dus je stoute sportschoenen aan en waag je aan deze leuke manier van bewegen. Kijk hier welke leuke groepslessen er zijn.

 

Geplaatst op: 3-4-2018

#Proefles