Gemotiveerd blijven

Herkenbaar? Je start vol enthousiasme met sporten en na een paar weken is de motivatie al een heel stuk minder. Een keertje fitness overslaan kan toch wel? Of twee… En voor je het weet ligt jouw fitnesstas in de hoek van de gang. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Daarom geven wij je tips hoe jij de motivatie houdt om naar de sportschool te gaan.

Train met een sportmaatje
Het is veel makkelijker om jezelf gemotiveerd te houden voor de sportschool als je samen met iemand traint. Want hé, jij wilt niet iedere keer degene zijn die afbelt, toch?

Beloon jezelf
Spreek met jezelf af dat als jij voor een bepaalde duur naar de sportschool gegaan bent, bijvoorbeeld twee maanden lang twee keer per week, je een beloning krijgt. Wees wel streng voor jezelf, als je je eigen belofte niet nakomt krijg je ook je beloning niet!

Luister muziek tijdens het sporten
Telefoon mee, oordopjes in en gaan! Als jij tijdens het sporten naar je favoriete muziek luistert, of een podcast die je erg interessant vindt, vliegt de tijd voorbij.

Plan je sportschoolbezoek op rustige momenten
Plan je sportschool bezoek niet op momenten dat er ook veel andere dingen te doen zijn. Denk aan feestjes, etentjes, leuke programma’s op televisie of andere zaken. Als jij de kans hebt om iets leukers te gaan doen, is de kans meer aanwezig dat je je training overslaat. Je motivatie is weg. 

Houd je vooruitgang bij
Niets werkt zo motiverend als het zien van je eigen progressie. Zorg dus dat je jouw voortgang tijdens het sporten bijhoudt. Wij helpen je hier graag bij!

Volg een trainingsschema
Het volgen van een trainingsschema kan jou de motivatie geven om het sporten vol te houden. Want hé, als jij je trainingsschema niet afmaakt, haal je jouw sportdoelen nooit! Wij maken een trainingsschema voor jou die past bij jouw doelen.

Wees realistisch
Verwacht niet dat je door te gaan sporten direct resultaat gaat zien. Wees realistisch. Het duurt wel enkele weken of maanden, voor je merkt dat jouw lichaam door het fitnessen verandert. Laat je daardoor niet ontmoedigen. De aanhouder wint!

Geplaatst op: 3-4-2018

#Proefles