Geen motivatie om te sporten?

Je bent lekker bezig, gaat regelmatig naar de sportschool en je voelt je goed. Maar toch merk je dat je je motivatie een beetje kwijt begint te raken. Je hebt steeds vaker geen zin om naar de sportschool te gaan maar je wilt ook niet stoppen.

Hoe kun je er voor zorgen dat je gemotiveerd en enthousiast blijft?

Met deze tips fitness je er zo weer op los! 


1. Stel concrete doelen
Door jezelf een concreet en realistisch doel te stellen, werk je ergens naartoe en hierdoor krijg je waarschijnlijk (weer) meer zin om naar de sportschool te gaan. Een concreet doel kan bijvoorbeeld zijn om in een maand 2 kilo af te vallen, om over 3 maanden 5 km te kunnen hardlopen of over een half jaar 70 kilo te kunnen squatten. 

2. Plan je vaste sportuurtjes
Ook hierbij is het belangrijk om realistisch te blijven en naar je eigen ritme te kijken. Wat is voor jou haalbaar en wanneer is de kans het grootst dat je echt gaat? Als je weet dat je na het avondeten vaak afhaakt en op de bank blijft zitten, plan dan andere momenten in om te sporten. Ga bijvoorbeeld direct uit werk door naar je spinningles, of zet de wekker lekker vroeg zodat je je workout al gedaan hebt voordat je naar school of werk gaat. Die training heb je dan vast in de pocket :-) Als je de juiste momenten plant, is de kans groter dat je regelmatig de sportschool bezoekt!

3. Afwisseling
Het moet natuurlijk wel leuk blijven! Als je drie keer in de week exact dezelfde routine uitvoert, gaat dit al snel vervelen. Wissel het eens af met een groepsles die je nog nooit hebt geprobeerd, of probeer eens een andere workout met verschillende apparaten. 

4. Outfit
Een nieuwe sportoutfit aanschaffen wil ook nog weleens helpen! Hoe leuk is het om die mooie nieuwe schoenen aan te trekken en dat coole sportshirt waar je al een tijdje op aaste? Zodra je je in je nieuwe look hebt gehesen krijg je vanzelf zin om weer naar de sportschool te gaan!

5. Samen sporten
Het kan erg helpen om samen met een vriend of vriendin te gaan sporten. Zo kun je elkaar motiveren en afspraken maken. Neem gerust eens iemand mee en kies samen een leuke groepsles uit of waag je eens aan de gewichten. Succes!

Geplaatst op: 21-10-2019

#Proefles