FIT MET INGRID - SALADE MET MANGO EN GEITENKAAS

Het mooie weer komt eraan en dan wordt een salade eten steeds aantrekkelijker en makkelijker. Ik neem regelmatig een salade mee naar mijn werk en heb daar een speciale saladebak voor, ik bereid mijn salade vaak de avond van te voren en zorg dat dat ik de ‘natte’ ingrediënten in een los bakje doe zodat de salade de volgende dag ook nog erg lekker is. Ik wilde deze zomerse salade met jullie delen, zeker nu we veel grijze en regenachtige dagen hebben gehad. Eet smakelijk!

Salade met mango en geitenkaas
Voor 2 salades of 1 grote salade


Wat heb je nodig?
75 gram rucola
1 komkommer
100 gram tuinerwtjes (diepvries)
½ mango
1 pot linzen (130 gr)
75 gram geitenkaas
2 handjes pompoenpitten

Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 el appelcider azijn (of een 2 eetlepels sinaasappelsap)
1 el citroensap
Verse basilicum

Hoe maak je het?
Kook de tuinerwtjes ongeveer 4 minuten op laag vuur, giet af en laat daarna afkoelen. Laat de linzen uitlekken en spoel af met lauw warmwater en dep ze vervolgens af met een keukenpapiertje. Snij de paprika en mango in stukjes of reepjes (doe dit in een apart bakje als je het meeneemt naar je werk). Doe de sla, erwtjes en geitenkaas in je saladekom die je mee kan nemen. De dressing gaat in klein bakje (i.v.m. olie). Op je werk meng je alles door elkaar heen.

Geplaatst op: 29-3-2019

#Proefles