Een rood hoofd tijdens het sporten is hartstikke gezond

In de wereld van social media lijken er alleen maar mensen rond te lopen die geen druppel zweet afgeven tijdens het sporten. En dan heb je nog het overgrote deel van de bevolking die er vuurrood uitziet na een sportsessie. Niet getreurd, dit is normaal en zelfs gezond. 

We zien allemaal wel eens meiden in de sportschool die een flinke work out doen, maar geen druppeltje zweten. Helaas, wanneer wij vijf minuten op de lopende band rennen breekt het zweet ons al uit en wordt ons hoofd roder en roder. Kom jij ook terug van de sportschool als een tomaatje? Good for you, dit schijnt namelijk juist hartstikke gezond te zijn.

Rood hoofd
Loop jij ook na vijf minuten al met een rode bol door de sportschool? Grappen je vriendinnen / vrienden regelmatig over je rode boei? Of schaam jij je misschien stiekem voor je bezwete hoofd? Don't! Het is juist hartstikke gezond. Mensen die snel een rood hoofd krijgen hebben juist een goede doorbloeding. Onder onze wangen zitten namelijk kleine bloedvaatjes die wijder worden tijdens het sporten om zo meer bloed naar je spieren te pompen.

Vanaf nu hoef jij je niet meer te schamen voor je rode hoofd in de sportschool! Bijkomend voordeel is dat door de goede doorbloeding je huid een energieboost krijgt. Kom jij dus geregeld thuis met een hoofd als een tomaat? Dan zijn er veel vitaminen en mineralen door het hoofd gepompt en dit kan op lange termijn er zelfs voor een kleinere kans op rimpels. Ha! Zeg dat maar eens tegen die ene vriendin / vriend die altijd loopt te grappen.

Geplaatst op: 5-7-2018

#Proefles