Een blijvende verandering dankzij de afvalrace

Bewuster bewegen en leven

Begin december is ook ons gezin getroffen door corona. Na een periode van quarantaine en uitzieken, was daar het moment voor reflectie. Nadat ik (Emile) ruim 15 jaar gestopt ben met roken, is mijn gewicht door de jaren heen ruim 20 KG toegenomen. Ik was er nooit heel erg bewust mee bezig en het was ook niet echt bezwaarlijk, maar toen ik 1 januari op de weegschaal stond schrok ik wel even. Dat was het moment dat ik voor mijzelf als doel had gesteld om in 2022 aan mijn gezondheid te gaan werken door meer te gaan bewegen en bewuster te gaan leven.

Realistiche doelen stellen

Toen in februari de mogelijkheid zich voor deed om ons in te schrijven voor de afvalrace, hoefde ik ook niet lang na te denken. Ik heb Cristina gevraagd of ze samen met mij mee wilde doen en zijn daarna samen de race begonnen. Bij de intake hebben we uitleg gekregen over de VYTAL app en hebben we samen met onze coach Olga een realistisch doel gesteld. Voorwaarde was wel om dagelijks aan de beweegnorm van 30 minuten of 7500 stappen te voldoen, de VYTAL app te gebruiken en daarnaast 2 keer per week naar Fitclub Rodenburg voor  e-gym en cardio voor spieropbouw en een extra groepsles voor de afvalrace. Tevens kregen wekelijks via de WhatsApp groep leuke challenges waarbij we de resultaten met elkaar konden delen om elkaar zo te motiveren.

Voedingspatroon aanpassen

De VYTAL app geeft een voorstel afgestemd op je ingestelde doel. Door in te vullen wat je werkelijk eet, wordt je bewust van wat je werkelijk inneemt. Deze bewustwording heeft bijgedragen aan het aanpassen van onze eetgewoontes. Tevens helpt het wanneer je samen optrekt met lotgenoten, in het bijzonder als je zo gesteund word door het samen te doen. De afvalrace heeft ons geleerd om op een makkelijke en toegankelijke wijze ons voedingspatroon aan te passen.

Waar het gestelde doel was om 5 KG af te vallen, is dit voor ons met 8 KG in 8 weken ruimschoots gehaald. De afvalrace heeft voor ons een blijvende verandering in gang gezet naar een gezonder leven samen. Zo hebben we onlangs samen de KLM Urban Trial met Fitclub Rodenburg gelopen.

Cristina & Emile

Geplaatst op: 27-4-2022

#Proefles