De voordelen van een personal coach

Als je doelen wilt bereiken met sporten, is enige structuur en houvast noodzakelijk. Een goed trainingsschema is de basis voor het behalen van jouw doel. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, is een personal trainer wellicht een goed idee. Gebruik maken van een personal trainer heeft zo z’n voordelen.

 

  • Persoonlijk trainings- en voedingsschema

 

Een personal trainer maakt samen met jou een persoonlijk en gevarieerd trainingsschema, wat helemaal op jouw lichaam en sportdoelen is afgestemd. Hij of zij houdt hierbij ook rekening met hoe vaak je wilt sporten en hoe snel je resultaat wilt en kunt behalen. De personal trainer kan je ook helpen een voedingsschema op te stellen, zodat je nog sneller jouw doelen bereikt.

 

  • Houvast

 

Ken je dat, je bent enthousiast gestart met een nieuw trainingsschema, maar na enkele weken zakt de motivatie weg. Een keertje overslaan kan ook wel, toch? Of twee keer overslaan.. Of drie… Niet met een personal trainer! Je hebt een afspraak met je personal trainer om te komen sporten. Dat geeft houvast om je schema daadwerkelijk vol te houden!

 

  • Motivatie en inspiratie

 

Trainen is natuurlijk zwaar. Als je er niet voor hoeft te werken, behaal je ook geen resultaat. De personal trainer motiveert en inspireert je om iedere oefening tot het uiterste te gaan. En hoe leuk is het om iedere keer dat je een grens verlegd hebt, een compliment te krijgen?

 

 

  • Professionele begeleiding

 

 

De personal trainer is een professional. Hij of zij weet veel van het menselijk lichaam, sporten en blessures. Als je door een personal trainer gecoacht wordt, zul je minder snel blessures oplopen. Simpelweg omdat de personal trainer je corrigeert als je een oefening verkeerd uitvoert. En als een oefening te zwaar is zal hij of zij een alternatieve oefening bedenken die beter bij je past.

 

  • Optimaal resultaat

 

Tot slot behaal je met een personal trainer een zo optimaal mogelijk resultaat. Je bespaart tijd, omdat je alleen oefeningen uitvoert die jou helpen jouw doel te bereiken en je deze door de coaching van de trainer op de meest effectieve manier uitvoert.

Kan jij wel wat hulp gebruiken van een personal trainer? Loop bij ons langs in de Fitness en wij vertellen jou er meer over.

Geplaatst op: 24-4-2018

#Proefles