Blijf gemotiveerd tijdens de zomer

De zon schijnt, het is 25 graden en je vrienden vragen regelmatig of je zin hebt om een terrasje te pakken, te barbecuen of naar het strand te gaan. Heerlijk! De zomerperiode is voor veel mensen de beste tijd van het jaar. Jij pakt ieder moment om van het mooie weer te genieten. En gelijk heb je! Maar door al die gezelligheid houd je weinig tijd over om te sporten. En eigenlijk heb je daar ook helemaal niet zo veel zin in… Je motivatie is weg.

Hoe zorg je dat je toch actief blijft sporten in de zomer?

Sport samen!
Sporten is zoveel leuker als je het samen doet. En het beste, met een vriend, vriendin of met je broer of zus sporten is zo goed voor je motivatie. Want je laat je trainingsmaatje toch niet in de steek? Een sportbuddy hebben is de meest effectieve manier om ook in de zomer het sporten te blijven voortzetten en je niet te laten afleiden door andere leuke dingen.

Koop nieuwe sportkleding
Als je sport, is het fijn om je zelfverzekerd te voelen. Koop eens nieuwe sportkleding, waar jij je goed in voelt. Doordat je de investering in je portemonnee voelt, wil je het sporten natuurlijk wel door blijven zetten. Anders was de nieuwe outfit zonde van het geld.

Stel jezelf doelen
Heb jij je bikini-body nog niet helemaal te pakken, of wil je graag je wasbordje behouden? Stel jezelf een helder doel, bijvoorbeeld afvallen of gewoon niet aankomen, en blijf hier aan werken tijdens de zomer. Enne… al die terrasjes, ijsjes en barbecues zijn killing voor jouw zomerlichaam. Dus kies jij voor de sportschool of al die andere zomerse verleidingen?

Afwisseling
Eentonigheid is een echte motivatie killer. Als jij iedere dag hetzelfde rondje oefeningen doet, is de lol er vrij snel af. Varieer daarom regelmatig in je workout.

Zo, kom jij de zomer een beetje actief door denk je?

Geplaatst op: 31-7-2018

#Proefles