Bewegen is belangrijk

Bewegen is belangrijk

Als jong meisje werd ik enorm gestimuleerd door mijn vader om te gaan sporten. Naast veel buitenspelen ben ik al vroeg begonnen met wedstrijdsport o.a.  korfbal, handbal, en heb ik  jaren gevolleybald en nog langer getennist. Maar op wedstrijd niveau kun je dat niet je hele leven blijven doen. Omdat ik bewegen toch wel heel belangrijk vind ben ik gaan fitnessen.

Iedereen kent elkaar

Toen wij in Leek kwamen wonen leek de Fitclub Rodenburg mij het meest geschikt. Het is kleinschalig, bijna iedereen kent elkaar en er worden tal van sportmogelijkheden aangeboden. De begeleiding kent je bij naam, hebben altijd een vriendelijk woord en zijn stimulerend en motiverend.

Bijna een jaar geleden werd bij mij een te hoge bloeddruk geconstateerd en dan word je meteen aan de pillen gezet. Niks mis mee hoor maar ik wilde toch proberen om het op een andere manier aan te pakken. Bij het fitnescentrum werd in die tijd de Vytal eet gewoonte geïntroduceerd. Een manier om af te vallen, aan te komen of om gewoon gezonder te eten en daarbij te gaan sporten. Ik was er meteen zeer enthousiast over.

Ik heb mijn doel bereikt

Ik heb er heel gemakkelijk een paar kilootjes af gekregen.  Inmiddels heb ik mijn doel bereikt en heb me de manier van eten eigen gemaakt. Ik voel me er fit bij en vind het eten nog steeds heel smakelijk. Neemt niet weg dat ik af en toe een gezellig terrasje pak en geniet van een pilsje met af en toe bitterballetje erbij. Kan prima hoor.    

Ik ben inmiddels 75 jaar en “probeer” 3 keer per week te sporten. Doe E-gym, Cardio en ga 1 keer per week naar de Yin Yoga. Ik fiets en wandel veel en ben dol op buffelen in de bergen.

Op je eigen niveau en met plezier

Om mij heen zie ik ook een heleboel mensen van mijn leeftijd in de sportschool. Ieder op zijn eigen niveau en met veel plezier en daarvoor heb ik veel respect.

Zelf wil ik het ook zo lang mogelijk vol houden dus jongens en meisjes jullie zijn nog niet van mij af.
 

Voor allen veel sportplezier.

Rita Kruizenga

Geplaatst op: 28-4-2022

#Proefles