Coronaregels Fitclub

Geplaatst op: 12-11-2020

Onze Fitclub is gelukkig nog steeds open! In onze fitnesszaal ben je 7 dagen per week welkom en vanaf donderdag 19 november kun je ook weer groepslessen volgen!

Wel zijn er een aantal spelregels met als doel om voor iedereen, onze instructeurs en onze sporters, de veiligheid en gezondheid zo goed mogelijk te waarborgen!

Reserveren voor de fitness, krachthoek en eGym is niet nodig, je dient wel in te checken met je eGym bandje of chip bij de balie in de fitnesszaal. Voor groepslessen dien je wel te reserveren, via de App of op www.fitclubrodenburg.nl/ledenportaal/.

Wanneer mag ik niet komen sporten?
Is het antwoord op een of meer van de onderstaande vragen ja? Dan kun je helaas niet bij ons sporten. Is het antwoord op alle vragen nee? Dan mag je komen sporten.

  1. Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van de bovenstaande symptomen?
  3. Is in de afgelopen 10 dagen het coronavirus bij je vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot of gezinslid die het coronavirus heeft?
  5. Ben je in quarantaine omdat je contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft?

Ventilatie en 1,5 meter
Voor alle zalen (fitness, groepsleszaal, sporthal, spinningzaal en theaterzaal) hanteren we een maximum aantal sporters waardoor je altijd op ruime afstand van elkaar kunt sporten. Daarnaast zijn alle Fitclub ruimten voorzien van ventilatiesystemen met toevoer "verse" buitenlucht. Allen voldoen ze ruimschoots aan de daarvoor geldende normen.

Mondkapjes en handschoenen
Bij de Fitclub is het niet verplicht om een mondkapje en/of handschoenen te dragen. Vind je het prettig om dit wel te doen, dan mag dat natuurlijk. Voor onze medewerkers geldt hetzelfde. Handschoenen en mondkapjes hebben wij beschikbaar.

Zijn er desinfectiemiddelen aanwezig?
Jazeker. Als je de Rodenburghal binnenkomt, moet je je handen desinfecteren en ook in de fitness en bij de groepszalen zijn desinfectiemiddelen aanwezig om de apparatuur en je handen na elke oefening te reinigen.

Handoek en matje
Het is verplicht om zelf een handdoek (en matje bij sommige groepslessen) mee te nemen en te gebruiken als je aan het sporten bent bij de Fitclub.

Mag ik mijn eigen drinken meenemen?
Ja, je mag je eigen bidon met drinken meenemen naar de Fitclub.

Wat kan ik zelf doen voor de veiligheid?

  1. Houd minimaal 1,5 meter afstand tot je mede-sporters en instructeurs
  2. Maak de apparatuur schoon voor en na je oefening.
  3. Nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer je handen na het niezen.
  4. Verlaat na het sporten gelijk de fitness / groepsles zodat de volgende sporters weer naar binnen kunnen. Volg hiervoor de aanwijzingen in de Rodenburghal. Blijf niet in de gang gezellig na-praten.

Hoe zorgen jullie voor schone apparaten?
We doen meerdere malen per dag een extra schoonmaakronde en daarnaast rekenen we ook op jouw medewerking om zelf de apparatuur schoon te maken voor en na de training. 

Zijn kleedkamers, toiletten en douches open?
De toiletgroepen bij de entree (max. 1 persoon gelijktijdig) zijn open. Helaas mogen de kleedkamers en douches voorlopig niet gebruikt worden.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
Ja, het is mogelijk om gebruik te maken van een kluisje.

Mocht je nog vragen, tips of suggesties hebben, dan horen wij die graag.